نکات و میانبرهایی از راینو برای تسهیل کارهای رایج و صرفه جویی در وقت شما
1. کلید قفل جهت TAB
هنگامی که اولین انتخاب خود را در دستوری مانند Line یا Scale انجام دادید، اگر کلید TAB را قبل از کلیک دوم فشار دهید، جهت را به محوری بین اولین نقطه انتخاب و موقعیت مکاننمای ماوس در آن لحظه محدود میکند. پس از محدود شدن، می توانید در امتداد این محور حرکت کنید تا نقطه انتخاب دوم خود را ایجاد کنید. با هر دستوری که به دو نقطه برای ورودی جهت نیاز دارد کار می کند. همچنین در ترکیب با شی snaps و حالت Ortho مفید است.
2. دستکاری دوربین Dynamic
دکمه سمت راست ماوس را همراه با کلیدهای Ctrl و Shift برای حرکت و بزرگنمایی بکشید. کشیدن دکمه سمت راست ماوس به تنهایی نما را می چرخاند یا حرکت می دهد. اگر یک دکمه وسط ماوس از نوع غلتکی دارید، می توانید از آن برای بزرگنمایی پویا استفاده کنید.
دستور Camera (میانبر صفحه کلید F6) به شما این امکان را می دهد که مخروط دوربین را نشان دهید یا پنهان کنید. با کشیدن نقاط روی مخروط به راحتی می توانید ویژگی های دوربین را دستکاری کنید. اگر نیاز به دید از یک نقطه و جهت خاص دارید مفید است.
3. دستور Dragmode
با گزینه UVN، هنگام کشیدن نقاط کنترل سطح، Ortho به سطح U و V به جای صفحه ترسیم X و Y قفل می شود. به یاد داشته باشید که وقتی می خواهید رفتار پیش فرض را بازگردانید، Dragmode را به Cplane بازنشانی کنید.
4. فیلترهای انتخاب
در بسیاری از موارد می توانید انتخاب را توسط صفحه کلید (در command line) فیلتر کنید – مفیدترین آنها crv برای فیلتر کردن منحنی ها است. مثال: اگر میخواهید لبه یک سطح را به جای کل سطح به عنوان آبجکت برش دهنده انتخاب کنید: Trim را شروع کنید، سپس برای انتخاب اجسام برش، crv را تایپ کنید و اینتر را بزنید. حال اگر روی لبه سطح کلیک کنید، منحنی لبه به عنوان شیء برش انتخاب می شود. نیازی به DupEdge برای ایجاد منحنی در جای لبه برای برش وجود ندارد.
5. رندر پیش نمایش
در رندر اصلی Rhino، دستور RenderPreview یک رندر سریع و بدون کیفیت ایجاد می کند که برای دیدن نور، رنگ و ترکیب متریال رندر مفید است. از RenderPreviewWindow برای رندر کردن تنها بخشی از viewport استفاده کنید. این بسیار سریعتر عمل میکند.
6- کلیدهای چهار جهت
با استفاده از کلیدهای چهار جهت اصلی میتوان دریچه دید را پیرامون آبجکت حرکت داد. با استفاده از کلیدهای pageUp/pageDown میتوان به آبجکت نزدیک یا از آن دور شد. با نگه داشتن کلید Alt و فشردن کلیدهای چهار جهت اصلی میتوان آبجکت را در محور مختصات جابجا کرد و همچنین با نگه داشتن کلید Alt و فشردن کلیدهای pageUp/pageDown میتوان آبجکت را در جهت Z حرکت داد. میزان این جابجایی در تنظیمات راینو بخش Modeling Aids و قسمت Nudge قابل ویرایش است.
7. کلیدهای Home و End
استفاده از کلیدهای Home و End برای UndoView و RedoView یک راه عالی برای رفت و برگشت در view history است.
8. Object snaps
با کلیک راست بر روی یک تیک snap، چک باکس کلیک شده فعال می شود و مابقی غیرفعال می شوند (و با کلیک راست دوم به حالت قبل برمیگردد). در حین ترسیم، با نگه داشتن کلید Alt، به طور موقت Osnaps غیرفعال میشود.
9. از دستور CheckNewObjects برای تشخیص خطاها هنگام ایجاد اشیا استفاده کنید
این دستور ابزاری برای یافتن اشکالاتی است که هندسه نامعتبر در مدل ایجاد می کند. آن به صورت پیشفرض غیرفعال است. برای فعال کردن آن، CheckNewObjects را تایپ کنید.
نحوه عملکرد CheckNewObjects: هر بار که یک شی ایجاد می شود یا از یک فایل وارد می شود، Rhino دستور Check را اجرا می کند. اگر Check تشخیص دهد که جسم نادرست است، Rhino یک کادر محاوره ای نمایش می دهد که شما را از مشکل مطلع می کند. این پیام یک بار برای هر شیء نادرست ایجاد شده ظاهر می شود. اگر متوجه شدید که سرعت Rhino را بسیار کند می کند، می توانید با تایپ CheckNewObjects در خط فرمان آن را غیرفعال کنید.