5 نوع دیاگرام معمارانه برای ارائه حرفه ای

5 نوع دیاگرام معمارانه برای ارائه حرفه ای

به طور سنتی، نقشه‌های معماری به سه قالب آشنا محدود می‌شوند – پلان‌، برش و نما، که قرن‌ها برای برقراری ارتباط بین دیدگاه یک معمار مورد استفاده قرار می‌گرفتند. در واقع قدمت پلان‌های معماری را می توان به بیش از 4000 سال پیش ردیابی کرد و بخش مهمی از فرآیند خلاقانه ای است که یک ساختمان را از ایده به ساخت می برد. با این حال، سال‌های اخیر شکل‌های جدیدی از گرافیک‌ها و نمودارهای معماری پدید آمده که به سرعت در حال تبدیل شدن به یک سلاح خلاقانه در قلب شرکت‌های طراحی هستند. با الهام از موفقیت خارق العاده استودیوهایی مانند BIG و MVRDV، طراحان به طور فزاینده ای از گرافیک برای نشان دادن پروژه های خود استفاده می کنند و سبک های بصری مختلف را برای خلق داستان های متقاعد کننده و فروش طرح های خود آزمایش می کنند.

در ادامه به پنج نوع گرافیک معمارانه پرداخته شده است که می تواند به ارتقای ارائه پروژه شما به سطح حرفه ای کمک کند و مشتریان شما را در این فرآیند شگفت زده کند.

1. دیاگرام های روند طراحی

نمودارهای فرآیند مفهومی که توسط BIG پیشگام شدند، دنباله‌ای از مدل‌ها هستند که منطق پشت یک طرح را روشن می‌کنند. همانطور که در بالا نشان داده شده، این مدل ها باید تا حد امکان ساده نگه داشته شوند و هر کدام یک عامل واحد را برجسته کنند که در شکل نهایی ساختمان پیشنهادی نقش داشته است. مراحل متداول عبارتند از:

  • مسیر خورشید (و مکان پنجره ها و جداره های شیشه ای)
  • جهت باد غالب (اطلاع از محل بازشوها برای تهویه غیرفعال)
  • فضای سبز (و محل فضاهای باز عمومی و امکانات رفاهی)
  • و نماها (جهت گیری و چشم انداز ساختمان)

2. پلان های سه بعدی X Ray

با ارائه درجه ای از شفافیت به مدل معماری خود، می توانید میان چیدمان داخلی و شخصیت بیرونی یک پروژه به طور همزمان با هم ارتباط برقرار کنید. همانطور که در مدل بالا نشان داده شده است، این روش یک نمای شفاف از فضا را ارائه می دهد که می تواند توسط مشتریان در یک نگاه قابل درک باشد. راه‌های مختلفی برای دستیابی به این اثر وجود دارد – می‌توانید از سبک نمای X Ray در نرم‌افزارهای استفاده کنید یا رویکرد کمی پیچیده‌تر را در پیش بگیرید.

3. آکسونومتری انفجاری

آکسونومتری انفجاری معادل معمارانه یک “تشریح” علمی است که در آن یک ساختمان از هم جدا می شود تا هر جزء به صورت مجزا نمایان شود. ارائه نموداری مانند این اجازه میدهد تا هر عنصر یک ساختمان با جزئیات دقیق مشاهده شود، و برای تشریح اجزایی که فضا از آن تشکیل می شود، و از جهت ارزیابی لجستیک ساخت و ساز، برای پیمانکاران و کارفرمایان مفید باشد. نمودارهایی مانند تصویر بالا را می توان در هر نرم افزار مدل سازی سه بعدی ایجاد کرد – فقط مطمئن شوید که اجزای خود را به صورت خطی (افقی یا عمودی) از هم جدا کرده و خطوط مونتاژ نقطه‌دار را برای حفظ وضوح در آن قرار دهید.

4. اینفوگرافی

هنگامی که هدف متقاعد کردن چندین سهامدار (یا کارفرما) در مورد پیشنهاد شما باشد، اینفوگرافی می تواند یک قالب قانع کننده باشد. به عنوان مثال، می توان از آنها در جلسات عمومی یا ارائه به شوراهای شهر استفاده کرد، با نمودارهایی که آمارهای جمعیتی، ترافیک و عابران پیاده، درصد استفاده از زمین و موارد مشابه را نشان می دهد. هنگامی که با نمودارهای متوالی نشان می دهید که چگونه یک طرح آماده شده است، این آمار می تواند به توجیه راه حل های طراحی در مقیاس بزرگ کمک کند. برای ایجاد یک تابلوی ارائه مانند تصویر بالا، نماهای ساده مدل‌های سه بعدی، نقشه های سایت و نمودارها را با شمایل نگاری (iconography) و آمارهای کلیدی در یک طرح منطقی و تمیز ترکیب کنید.

5. مدل های صوتی، بصری و روشنایی

با استفاده از تکنیک‌های کدگذاری رنگی ساده، می‌توان از یک مدل سه‌بعدی پایه برای نشان دادن محدوده دستگاه‌های صوتی، بصری یا روشنایی در یک پروژه استفاده کرد. مثال بالا موقعیت و جهت گیری بلندگوهای با صدای بلند را در یک مجموعه ورزشی که توسط kavinrao ایجاد شده نشان می دهد که برای ترسیم سیستم های نظارتی پیشنهادی یا اعلام عمومی مفید است. همین تکنیک همچنین می تواند برای نشان دادن موقعیت و محدوده دوربین های امنیتی یا نور در یک پروژه به کار گرفته شود. برای اطمینان از حداکثر وضوح، از یک رنگ و یک نمودار در هر بخش استفاده کنید.

ترجمه و تدوین: epRhino.com

دیدگاه‌ خود را بنویسید